MENÜ

AG Robotik’in Amerika Pistlerindeki 2. Yılında 2. Ödülü – Mart 2018

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi Robotik Takımımız #6459 AG Robotik, Amerika’da gerçekleştirilen Colorado FRC Regional 2018’de yarışmanın en prestijli ikinci ödülü olan Engineering Inspiration Award (İlham Verici Mühendislik Ödülü)’ı kazanarak dünyanın dört bir yanından Houston’daki Şampiyonaya katılma hakkı kazanan en iyi FIRST takımlarının olacağı yarışmaya, NASA’nın sponsorluğunda gitme hakkı kazanmıştır. Bu başarının üzerine NASA‘da astrofizikçi olarak çalışmalarını yürüten Dr. Umut Yıldız, takımımızı Amerika‘da kaldıkları otelde ziyaret ederek onlarla NASA deneyimlerini paylaştı.

AG Robotik Takımımız 2015 yılında kurulmuş ve kurulduğundan beri Amerika’da katıldığı iki yarışmada da en değerli ödülleri almayı başarmıştır. Daha önce de Türkiye‘de FRC yarışmasına ilk katıldığı yıl çeyrek final oynayan robot takımımız, 2017 yılında Amerika’da katıldığı New York Tech Valley bölgesindeki yarışmada Rookie’lerin alabileceği en prestijli ödül olan Rookie All Star (En iyi Çaylak) ödülünü alarak Houstan’da düzenlenen şampiyonaya katılma hakkını kazanmıştı. Takımımız ayrıca, katıldığı 2017 FRC Türkiye Off-Season’da Imagery Award ve Industrial Safety Award’a layık görülmüştü.

18-21 Nisan 2018 tarihleri arasında Houston‘da gerçekleşecek şampiyonada ülkemizi gururla temsil edecek #6459 AG Robotik Takımımızın öğrenci ve mentörlerine başarılar diliyoruz.