19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı – 2022

ALKEV Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı büyük bir coşku ile kutladı.
103 yıl önce bugün, Mondros Mütarekesi sonrası ülke topraklarında işgaller başlamış, orduların bir kısmı terhis edilmiş, yurt toprakları savunmasız bırakılmış, bir milletin varlığı ve bütünlüğü yok edilmek istenmiştir.
Tüm bu koşullar içinde Osmanlı hükümetinin çaresizliği, Mustafa Kemal Paşa’nın zihninde yeni bir ufuk, yeni bir dünya, milletin hakimiyet sahibi olduğu bir ülke ve cumhuriyet fikri doğurmuştur. Öğrencilerimiz, türlü zorluklar ve imkansızlıklar içinde çıktığı yolculuk boyunca ümidini hiç kaybetmeden mücadelesine devam eden Mustafa Kemal’in Samsun’a çıktığı günün anlam ve önemini ‘’Umuda Yolculuk’’ oyunu ile hatırladılar ve okul orkestramızın söylediği şarkılarla bayram coşkusunu yaşadılar.
Tüm zorlu koşullara rağmen ‘’Umuda Yolculuğun’’ Başkomutanı olan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi şükranla anıyor ‘’Tüm ümidim gençliktedir.’’ diyerek bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetine sonsuza kadar sahip çıkacağımıza söz veriyoruz.19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.