26 Eylül Türk Dil Bayramı – 2022

“Dilimin sınırları dünyamın sınırlarıdır.”  Ludwig Wittgenstein

Toplumsal yaşamımızı ve bireysel kimliğimizi şekillendiren ve yansıtan en önemli olgu dildir. Dil zenginliğimizin düzeyi yaratıcı, analitik ve özgün düşünebilme becerilerimizle doğrudan bağlantılıdır. Tüm akademik alanlarda ve toplumsal hayatta öğrencilerimizin potansiyellerini ve benliklerini en iyi şekilde gerçekleştirmelerinin yolunun dil becerilerinin en yüksek seviyede gelişmiş olmasından geçtiğine inanıyoruz. Bu hedefle ve dilin bireysel gelişimdeki rolünü ve önemini vurgulamak adına Türk Dili ve Edebiyatı zümresi olarak 26 Eylül Dil Bayramında tüm lise sınıf seviyelerinde haftanın ilk Türk Dili ve Edebiyatı dersinde dil üzerine düşündüren Gündüz Vassaf’a ait “Sözcük Mahpusları” yazısını öğrencilerimizle paylaşarak dil ve iletişim bağlamında yaşamın her alanında dili doğru ve etkili kullanmayı irdeleyen ve  dilimizi geliştirmenin bizlere ne gibi faydalar sağlayacağını vurgulayan felsefi bağlamda sınırlarımızı zorladığımız tartışmalar yürüttük. Önce dilde sonra fikirde sınırlarımızı aştığımız nice yarınlarda Türk Dil Bayramımız kutlu olsun.