4.Sınıflar Ankara’da – Nisan 2024

ALKEV Özel İlkokulu 4. sınıf öğrencilerimiz “Milli Egemenlik” fikrini gönülden benimsemek ve yaşatmak için öğretmenleri ile birlikte 29-30 Nisan tarihlerinde Ankara Anıtkabir’deydi.
Öğrencilerimiz bu gezi aracılığıyla, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan önemli kişileri ve bu temellerin atıldığı yerleri kısa bir tarih yolculuğu ile daha iyi tanıdılar.

İki gün süren gezinin ilk gününde öğrencilerimiz Kurtuluş Savaşı’nın planlarının yapıldığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş hazırlıklarına mekân olan İlk Meclis binasını (Kurtuluş Savaşı Müzesi) ve İkinci Meclis binasını gezdiler. Hemen ardından kendine özgü koleksiyonları ile dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan Anadolu Medeniyetleri Müzesini ziyaret edip öğretici ve keyifli bir gezi gerçekleştirdiler.

İkinci gün önce on beş yıl Ata’mızın naaşını ev sahipliği yapan Etnografya Müzesini gezen öğrencilerimiz ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna çıkmanın heyecanını yaşadılar.

Anıtkabir’de düzenlenen resmi törende ALKEV Özel İlkokulu müdür yardımcısı Enis Aydın mozoleye çelenk bırakarak Anıtkabir özel defterini imzaladı. Öğrencilerimiz rehberler eşliğinde Anıtkabir müzelerini gezerek Milli Mücadele, Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yılları hakkında önemli bilgiler edindiler.

Türkçenin söz varlığının eşsiz zenginliğini kelimelerin sanatla, görsel tasarımla, duyguyla bir araya geldiği sergiler ve enstalasyonlar üzerinden deneyimleme imkânı sunan Kelime Müzesi gezimizin ardından tarihe tanıklık eden başkentimizi geride bırakarak İstanbul’a doğru yola çıktık.

Ankara gezisi ile öğrencilerimiz yaşayarak öğrenme, keyifli zaman geçirme fırsatı bulurken biriktirdikleri anılarla da unutulmaz bir tecrübe yaşadılar.

Tüm Gezi Videosu için tıklayınız.

1.Gün Gidiş