56. Kütüphane Haftası: ALKEV Kitap Günleri ve Yazarlarla Buluşma – Mart 2020

ALKEV Beyhan Eczacıbaşı Kütüphanesi ev sahipliğinde 2-6 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleşen ve tüm hafta süren etkinliğe katılım yoğundu.

Birçok yayınevinin bulunduğu organizasyonda, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik kütüphane atölyeleri ve yazar söyleşileri yapıldı.

1.sınıf öğrencilerimiz, Alman yazar M. BALTSCHEİT’in kaleme aldığı “Cik” kitabı üzerinden Çisel KUŞKAN yönetiminde yaratıcı drama atölyesine katıldılar.
2.sınıf öğrencilerimiz; “Bazen İşler Karışır” kitabının yazarı Başak ABDULA ile felsefe atölyesi gerçekleştirdiler.
3.sınıf öğrencilerimiz, “Notalar Apartmanı” kitabından hareketle kütüphane okuma atölyesine giriş yaptılar. İki hafta sürecek olan atölyenin ikinci ve son oturumu, yazar Şöhret DOĞRUYOL SAĞBAŞ ile yapılacaktır.

İlkokul öğrenci başkanımız Ece AŞKIN’ın katkılarıyla davet ettiğimiz oyuncu-yazar Başak SAYAN, “Rüzgar Olmak İsteyen Çocuk” ve “Gölgesini Arayan Çocuk” isimli kitapları üzerinden 3. ve 4. sınıf öğrencilerimizle keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Çocuklardan gelen soruları da cevaplayan SAYAN, kitaplardan ve yazarlık serüveninden bahsetti. Başak SAYAN, ikinci oturumda velilerimizle Beyhan Eczacıbaşı Kütüphanesi’nde yazdığı kitaplar üzerinden bir söyleşi gerçekleştirdi ve ardından kitaplarını imzaladı.

Oyuncu-yazar Murat TAVLI, “İsimsizler” kitabı ile ortaokul öğrencilerimizle buluştu. Çanakkale Zaferi’ni konu alan kitaptan önemli notlar paylaşan yazar, oyunculuk ve yazarlık serüveninden bahsetti. Söyleşinin ardından kütüphanede kitaplarını imzalayan yazar, öğrencilerle bol bol fotoğraf çektirdi.

Hafta boyunca destek veren tüm katılımcılara teşekkür ederiz.