7.Sınıflar ile Quiver Etkinliği – Ekim 2022

Artırılmış gerçeklik uygulaması Quiver ile öğrencilerin hem hayal gücü ve yaratıcılıkları gelişti hem de hücre üç boyutlu hâle geldi.

Öğrenciler, Quiver adlı web 2.0 aracı ile boyadıkları hayvan ve bitki hücre resimlerini artırılmış gerçeklik ile üç boyutlu hareket ederken gözlemlediler. Bu uygulama, öğrencilerimizin yaparak ve yaşayarak öğrenmesini sağladı. Büyük bir merak ve heyecan konusu olan web 2.0 aracı, teknolojiyi takip eden ve kullanan öğrenciler yetiştirmede olumlu bir adım atmayı sağlarken derslere materyal olarak olumlu anlamlar katmakta ve somutlaştırmayı da sağlamaktadır.

Fen bilimleri dersinde hücre konusunda olan 7.sınıf öğrencilerimiz, Quiver ile yapılan çalışmayla konuyu daha somut bir şekilde kavrama şansı elde ettiler. Resimlerin artırılmış gerçeklik olayı ile üç boyutlu görüntüsünü inceleyen öğrencilerin eğlenceli dakikalar yaşamasını sağlayan etkinlik, oldukça beğeni topladı.