Afet Risklerinin Azaltılması Günü – Ekim 2023

“Yaşadığımız dünyayı korumak, doğal afetlerin etkisini azaltmada en büyük yardımcımız olacaktır.”

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 44/236 ve 56/195 sayılı kararıyla 1989’da; her 13 Ekim günü “Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü” olarak belirlenmiştir. Bu amaçla ALKEV Özel okulları öğrencileri Akademisyenler Doç. Dr. Cihan Bayraktar ve Doç. Dr. Ergin Canpolat ile buluştu.

Hayatımızın her anında, herhangi bir yerde doğal afet yaşama ihtimali kaçınılmaz bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır. Somut veriler de göstermektedir ki Dünya’da veya Türkiye’de doğal afet kaynaklı can ve mal kayıpları artmaktadır. Yaşanan bu gelişmeler bize doğal afetlere karşı mücadelenin ne denli önemli olduğunu göstermektedir. Bireylerin doğal afetlere karşı bilgi, tutum ve davranışlarının gelişmesi hem bireye hem topluma çok önemli katkılar sağlayacaktır. Bu düşüncelerin etkisiyle öğrencilerimiz Doç. Dr. Cihan Bayraktar ve Doç. Dr. Ergin Canpolat’ın konuk olduğu söyleşi gerçekleştirdi.

Video için tıklayınız.