“Alanında Fark Yaratan Kadınlar” – Mart 2019

“Duy beni yazılmış ve yazılacak olan bütün hikayelerin kadın kahramanları.
Bütün o yaşanmış ve yazılmış olan,
bütün o yaşanmamış ve yazılmamış olan
hikâyelerin kadın kahramanları.”

Nazan BEKİROĞLU

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerimiz, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri bağlamında okulumuzun konferans salonunda, “Alanında Fark Yaratan Kadınlar” temasında bir söyleşi gerçekleştirdiler. Söyleşimizde alanında fark yaratan girişimci kadınlarımızdan; 2017 Yılı Türkiye’nin Gelecek Vaad Eden Kadın Girişimcisi seçilen Sayın Duygu Yılmaz, 2017 Yılı Yöresinde Fark Yaratan Kadın Girişimcisi seçilen Sayın Büşra Yapıcı ve Kadın Girişimci Tea-Co Kurucusu Sayın Nazlı Esen’i konuk eden öğrencilerimiz, konuklarımızın başarı hikayelerini dinlediler. Başarıya giden yolda kendine güvenmenin, zorluklarla mücadele etmenin, girişimcilikteki risklerin üstelik tüm bunlarla bir kadın olarak baş etmenin zor ama asla imkansız olmadığını konuklarımızdan dinleme imkanı buldular.

Ayrıca öğrencilerimizin “Kadın ve Tiyatro”, “Kadın ve Müzik”, “Kadın ve Bilim”, “Kadın ve Spor” başlıklarında hazırlamış oldukları videolar ve “Kadının Bilimdeki Yeri” temasında toplumun farkındalığını sorguladıkları sokak röportajları da günün anlam ve öneminin altını çizen noktalarıyla izleyenleri düşündürmeyi başardı.