ALKEV Özel Ortaokulundan TÜBİTAK Başarısı – Haziran 2023

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 17. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına 12.053 kız ve 9.078 erkek öğrenci olmak üzere toplam 21.131 öğrencinin hazırladığı 14.883 proje başvurusu alınmıştır.
Başvuruların ön değerlendirmeleri; Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezinde yapılmıştır. Ön değerlendirmeyi geçen 1.440 projenin sahibi öğrenciler, 22-23 Mayıs 2023 tarihleri arasında bahse konu 12 bölgede eş zamanlı olarak çevrim içi sunumlar ile değerlendirilmiştir.
7.sınıf öğrencilerimizden Duru B. hazırladığı Matematik projesi ile İstanbul Avrupa Yakasında Bölge 1.liği elde etmiş ve Türkiye finallerinde de 3.lük elde ederek büyük bir başarıya imza atmıştır. Başarılarından dolayı öğrencimizi ve danışman öğretmenimizi kutluyoruz.