Anadolu ve Fen Lisesi “Dil Bayramı Kutlu Olsun” – Eylül 2020

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi olarak, milli kimliğimiz ve bağımsızlığımızın ifadesi olan 26 Eylül Dil Bayramı’nda başta Türkçemize emek veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere dilimize sahip çıkan ve onu koruyan herkesi saygı ve minnetle anıyoruz. Dil Bayramımızın 88. yılı kutlu olsun.

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kabul edilen 26 Eylül Türk Dil Bayramı’nı her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşkuyla kutladık. Milletin varlığını ve istikbalini koruyabilmenin en önemli unsurlarından birinin dilimiz olduğu inancıyla ana dilimize sahip çıkmak, onu korumak ve bu bilinci öğrencilerimize aktarmak amacıyla Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi olarak derslerimizde öğrencilerimizle birçok etkinlik düzenledik. Bu etkinliklerle öğrencilerimiz, dilin tarihi gelişim süreci ile ilgili birbirinden değerli yorumlarda bulunup dilin önemi ile ilgili şiirlerini seslendirdiler.