Anadolu ve Fen Lisesi Matematik Atölyeleri – Haziran 2022

30-31 Mayıs, 1 Haziran tarihlerinde lise matematik zümresi tarafından düzenlenen ‘Matematik Atölyeleri’ etkinlikleriyle ve Galatasaray Üniversitesinden Dr. Can Ozan Oğuz, Yıldız Teknik Üniversitesinden Doç. Dr. Hale Köçken ve Boğaziçi Üniversitesinden Dr. Ezgi Kantarcı Oğuz mentörlüklerinde okulumuzda öğrencilerimiz, öğrendikleri konuları derinleştirme çalışmaları gerçekleştirdiler.

ALKEV Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri etkinlik süresince oluşturulan atölyelerin sabah oturumlarında “Reel Sayıları Anlamak” ve “Karar Verme” üzerine, öğleden sonraki oturumlarda ise “Kombinatorik Nim” ve “Simetriyi Ölçmek” isimli çalışmalara katıldılar. Öğrencilerimiz derslerde alışılagelen matematiğin ilerisine geçecek düşünme fırsatı bulup, grup aktiviteleri yaparak, eğlenerek matematiğe farklı pencerelerden bakma şansı elde ettiler.

Etkinliklerimizin son oturumda lise öğrencilerimizin hazırladığı müzik dinletisi ile matematik atölye çalışmalarımızı tamamladık.

Etkinlik boyunca emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.