Anadolu ve Fen Lisesinde Dünya Su Günü – Mart 2023

Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan 22 Mart Dünya Su Günü’nde 6. küresel amaç olan “Temiz su ve Sanitasyon”a dikkat çekilerek “Herkes İçin Suyun ve Sıhhi Koşulların Erişilebilirliği ve Sürdürülebilir Yönetiminin Güvence Altına Alınması” amacı ile ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi hazırlık ve 9. sınıf öğrencileri tarafından birçok çalışma gerçekleştirilmiştir.
Gün boyunca lise fuaye alanında sergilenen “Yaşamdır Her Damla” temalı öğrenci ürünlerinden oluşan resim sergimiz ortaokul ve lise öğrencileri tarafından ziyaret edildi. Ardından 9.Sınıf öğrencilerimiz Perihan Oya Şengül, İnci Naz Selimoğlu, İkra Sude Kurt tarafından “Bir Yudum Yaşam” adlı sunum gerçekleştirildi. Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz Mehmet Kayra Baş, Alper Koç, Kaan Bilgin Koçak ve Derin Kaan Vural hazırladıkları interaktif çalışma ile topraksız ve topraklı tarımda su kullanımına dikkat çektiler. Sürdürülebilir Yaşam Kulübü öğrencilerimiz günlük hayatta kullandığımız ve tükettiğimiz ürünlerin yer aldığı “Su Ayak İzimiz” köşesi ile farkındalık yarattılar.