Anaokulunda Demokrasi Bilinci – Ekim 2019

ALKEV Özel Anaokulu öğrencileri CUMHURİYET rejiminin en önemli unsuru olan “Demokrasi” kavramını seçim yaparak yaşama ve anlamlandırma fırsatı buldular.

Hazırlık grubu öğrencilerimiz ilkokul okul başkan seçimlerine katıldılar. Başkan adayları 17 Ekim 2019 Perşembe günü 4 yıl önce öğrencisi olduğu anaokulumuza gelerek propaganda yaparak planlarını açıkladılar. Öğrencilerimiz 22 Ekim 2019 Salı günü ALKEV Özel İlkokuluna giderek istedikleri başkan adayına oy verdiler.

Ayrıca okulumuzda  “Eko Okul Maskotunu” seçtik. Bu yılki Eko Okul “Çöp-Atık &Geri Dönüşüm” temasına bağlı olarak “pil kutusu”, “çöp konteynırı” ve “geri dönüşüm kamyonunu” maskot adayı olarak gösterdik. Okulumuzun tüm öğrencileri ve tüm çalışanlar seçime katıldılar. Seçimlere ilgi çok büyüktü. En çok oyun alan aday 2019-2020 Eko Okul Maskotu oldu.