Arter Modern Sanatlar Müzesi – Haziran 2024

Sculpptera Sanat Kulübü’nün 5-6. sınıf öğrencileri, sanat dolu bir günü Arter Modern Sanatlar Müzesi’ni ziyaret ederek geçirdiler. Bu özel gezide, üç farklı sanatçının etkileyici eserleriyle tanışma fırsatı buldular ve sanata dair yeni perspektifler kazandılar.

Şakir Gökçebağ: “Göründüğü Gibi”

İlk olarak Şakir Gökçebağ’ın “Göründüğü Gibi” sergisine adım atan öğrenciler, sanatçının sıradan nesneleri ve tanıdık görüntüleri biçimsel manipülasyonlar yoluyla nasıl sıradışı hale getirdiğini keşfettiler. Gökçebağ’ın eserleri, öğrencilerin sıradan nesnelere farklı açılardan bakmalarını ve bu nesnelerin sanatla nasıl dönüştürülebileceğini görmelerini sağladı. Bu deneyim, genç sanatseverlerin hayal gücünü ve yaratıcılığını tetikledi.

Johanna Gustafsson Fürst ve Dilek Winchester: “GLOSSOLALALA”

Gezinin ikinci durağı, Johanna Gustafsson Fürst ve Dilek Winchester’ın ortak sergisi “GLOSSOLALALA” oldu. İki sanatçının farklı mecralarda ürettikleri eserleri bir araya getiren bu sergi, dilin ritmik ve şiirsel kullanımını biçimsel ve varoluşsal düzleme taşıyor. Sergi, dil aracılığıyla hem bölen hem de birleştiren farklılıklar üzerine düşünmeye teşvik ediyor. Öğrenciler, bu yaratıcı ve düşündürücü eserler karşısında dilin sanattaki rolünü keşfetme şansı yakaladılar.

Jackie Matisse: “Uçurtma Zamanı”

Son olarak Jackie Matisse’in “Uçurtma Zamanı” sergisi ile tanışan öğrenciler, sanatçının dinamik form olarak gördüğü uçurtmalarını hayranlıkla izlediler. Matisse, uçurtmalarını kesmek, yapıştırmak, düğümlemek, katlamak, dikmek, birbirine eklemek, baskı yoluyla çoğaltmak, bağlamak, çizmek, ayırmak, toplamak, lehimlemek ve uçurmak gibi çeşitli teknikler kullanarak yaratıyor. Uçurtmalarının tüm göz alıcılıklarıyla sergilendiği bu bölüm, öğrencilerin büyük ilgisini çekti ve onları adeta büyüledi.

Bu unutulmaz müze ziyareti, Sculpptera Sanat Kulübü öğrencilerinin sanata olan ilgisini artırırken, onların yaratıcılıklarını ve sanatsal farkındalıklarını geliştirmelerine yardımcı oldu.“

Video için tıklayınız.