“Aşk, Ölüm ve Adalet” Temalı Sergi Gezisi – Ekim 2022

Ben okula gitmiyordum. Tanrı da pek ortalarda yoktu gündüzleri. Geceleri geliyordu, ölümü istiyordum Tanrı’dan.” Özgürlük Atları

11. sınıf IB Türkçe A dersi kapsamında öğrencilerimiz hem yerli sanatçılarımızın hem de dünya edebiyatında ön plana çıkmış yazarların eserlerini okuyarak edebi eserlere analitik bir çerçeveden bakma becerilerini geliştiriyor ve edebiyatın yaşantımızdaki önemini her eserle birlikte daha iyi kavrama yolunda ilerliyor. 11. sınıf IB Türkçe A dersinde okutulan ilk eser olan Füruzan’a ait Parasız Yatılı öyküleri dil ve biçim özellikleriyle okurlarına bir sanat ziyafeti sunarken aynı zamanda ülkemizde ve dünyanın pek çok yerinde hala mücadele edilen toplumsal sorunlara da sanatın imkanlarıyla ışık tutuyor. Öğrencilerimizin gerçek yaşam ve edebiyat bağını en etkili şekilde kurabilmeleri için Yapı Kredi Kültür Sanat Merkezinin düzenlediği “Aşk, Ölüm ve Adalet” temalı fotoğraf sergisini ziyaret ettik. Öğrenciler bu sergide inceledikleri eserlerle Parasız Yatılı öykülerindeki tematik unsurları ilişkilendirdikleri bir yazma çalışması gerçekleştirdiler. Bu vesileyle öğrencilerimiz sanat dalları arasındaki iletişim ve metinlerarasılık hakkında da düşünme ve üretme fırsatı buldular.