Av.Nazan Moroğlu ile “Dünya Kız Çocukları Günü” – Ekim 2023

Sadece ülkemizin değil, Dünya’nın da büyük sorunu olan, kız çocuklarının cinsiyetlerden doğan eşitsizlik, Alman Liseliler Kültür ve Eğitim Vakfı kurucularımızdan Avukat Nazan Moroğlu’nun da üzerinde çalıştığı çok önemli bir konu.

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında 4, 5 ve 6. sınıf öğrencilerimiz için gerçekleştirilen Nazan Moroğlu söyleşisinde, dünyada kadınların seçme ve seçilme hakkını çok geç kazanması, kız çocuklarının eğitim hakkından mahrum bırakılması üzerinde konuşularak, Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı eğitim seferberliğinin sürdürülebilirliğinin sağlamasının önemi vurgulandı.

4.sınıf kız öğrencilerinden oluşan koromuzun harika performansından sonra Technovation Girls Yarışmasında Global Finaline yükselen kız öğrencilerimiz Ayşe Zeynep S., Kayranil D., Ayla Defne T., Ezgi İ., ayrıca Matematik alanında düzenlenen okullar arası yarışmada 3.’lük elde eden öğrencimiz Dora K. bu önemli günde ödüllerini ve sertifikalarını aldılar.

Söyleşi sonunda tüm dünya kız çocuklarının hayatın içinde olduğu, ürettiği, değer kattığı, değer gördüğü, daha özgür ve daha mutlu bir dünya isteği haykırıldı.

Video için tıklayınız.