Biyolog ve Yayıncı İlbay Kahraman ile Söyleşi – Ocak 2021

4.sınıf öğrencilerimiz, disiplinler arası bir çalışma olarak Dinazor Çocuk Yayınları’ndan çıkan kitap dizisinin okumalarını ve etkinliklerini dönem içerisinde yaptı. Bu çalışmayla birlikte, öğrencilerimizin araştırma ve sorgulama yaparak bilime karşı olumlu tutum geliştirmelerini amaçladık.

Tam da bu noktada öğrencilerimiz, Ayrıntı ve Dinazor Çocuk Yayınevleri’nin kurucusu ve biyolog İlbay Kahraman ile bir araya geldi. Online olarak gerçekleşen söyleşide dünyaya, evrene ve insana dair merak ettiğimiz sorulara cevaplar aradık. İlbay Bey, bir yaşam bilimci olarak insanın gelişiminden, bu gelişime bilginin kaynaklık ettiğinden bahsetti. Yaşamı ve evreni çözümlemenin yolunun bilimden geçtiğini, merak duygusunun insanı araştırmaya ve keşfetmeye yönelttiğini anlattı. Öğrencilerimizin bilime karşı hevesleri ve ilgileri, konuyla ilgili sordukları sorular karşısında İlbay Bey çok mutlu oldu.

ALKEV Beyhan Eczacıbaşı Kütüphanesinin destekleriyle bir araya geldiğimiz İlbay Kahraman’a katılımından dolayı teşekkür ediyoruz.