Cumhuriyetimizin 97.Yaş Günü Kutlu Olsun – Ekim 2020

“29 Ekim bir doğum günüdür. Çağdaş bir ulusun doğum günü. Bir çağdaşlaşma projesinin, büyük bir atılımın başladığı gündür. Bizler cumhuriyette buluşuyor; onunla yaşıyoruz.”

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi olarak bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı pandemi önlemleri dolayısıyla Zoom meeting programı üzerinden yapılan yayınımızla her yıl olduğu gibi büyük bir coşku ile kutladık. Törenimiz saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Okul Müdürümüz Sayın Elif DURUKAN ve Lise Öğrenci Meclisi Başkanımız Mehmet Mert KARALAR’ın konuşmasıyla devam etti.

ALKEV Lisesi öğrencilerimiz, Cumhuriyetimizin 97. Yılı için hazırladıkları “Cumhuriyet Yolcuları” adlı video gösterileriyle Atatürk’ün yolundan durmadan yürüyeceklerini, ilke ve inkılaplarından vazgeçmeyeceklerini, karanlıkları aydınlıklara taşıyacaklarını gösterdiler. Törenimizin sonunda ALKEV Lisesi Orkestramız İzmir Marşı’nı söyleyerek ekran başındaki herkese CUMHURİYET coşkusunu yaşattı.

Cumhuriyet; fikriyle, ilmiyle ve bedeniyle kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Cumhuriyetimizin geleceğe büyük bir ümitle bakmamızı sağlayan gurur verici atılım ve başarılarının, her türlü zorlu engelin aşılması konusunda bizlere güç vermesi dileğiyle. Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun!