Eğitimde Kaliteyi Yükselten Adım – Eylül 2024

“Eğitimde Kaliteyi Yükselten Adım: Üst Düzey Beceri Ölçme Yöntemleri ve Nitelikli Soru Yazma Teknikleri Eğitimleri”

Okulumuzda, 2023 Ağustos ayından itibaren Ege Üniversitesi Ölçme ve Değerlendirme Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Başokuçu’nun eğitim danışmanlığıyla nitelikli soru yazma teknikleri ve üst düzey becerileri ölçme yöntemleri ele alınmaktadır. Geçtiğimi akademik yılda başladığımız ve bu yıl devam ettiğimiz geliştirme çalışmamız ortaokul ve lise düzeyindeki tüm branşlardan öğretmenlerin yanı sıra okul yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşmektedir. Bu kapsamlı eğitim, öğretmenlerimizin ölçme ve değerlendirme alanındaki yetkinliklerini artırmayı ve bilgilerini pekiştirmeyi hedeflemektedir.

Bu eğitimler sayesinde öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin üst düzey düşünme becerilerini daha etkili bir şekilde ölçebilecek teknikleri uygulayarak öğrenme fırsatı bulmaktadır. Eğitimler, hem öğretmenlerimizin mesleki gelişimine hem de okulumuzun akademik hedeflerine ulaşmasında önemli katkılar sağlamaya devam edecektir.