51. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması Teknolojik Tasarım Alanı Türkiye 3.lüğü – Temmuz 2020

TÜBİTAK her yıl lise öğrencilerine temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenlenmektedir. Bu yıl 51.si düzenlenen yarışmaya 3.004 farklı okuldan 12.697 kız ve 10.831 erkek olmak üzere 23.528 öğrencinin hazırladığı 15.273 proje katılmıştır.

Okulumuz öğrencilerinden Umut AKBULUT ve Mert Ege ORAL Teknolojik Tasarım alanında hazırladıkları “Üst Ekstremite Ampute Hastalar İçin Ayağa Giyilebilir Mouse” projesi ile önce İstanbul – Avrupa bölge birincisi olarak tüm Türkiye’den seçilen 216 proje arasına girmiş, daha sonra Ankara’da gerçekleştirilen 51. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması’nda Teknolojik Tasarım alanında Türkiye 3.sü olarak okulumuza büyük bir gurur yaşatmıştır. Bu süreçte büyük emek sarf eden öğrencilerimize ve danışman öğretmenleri Murat ÇİL’e teşekkür ederiz.