FLL Turnuvası – Şubat 2020

Bilim Kahramanları Derneğinin 2004 yılından beri Türkiye’de uyguladığı FIRST LEGO League (FLL) turnuvasında gençlerin bilimi seven, öz güven sahibi, sorgulayan, takım halinde toplumsal sorunlara çözüm üreten bireyler olarak yetişmeleri amaçlanmaktadır.

Bu yıl 16.sı düzenlenen FLL Turnuvasına ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi olarak ALLDROID takımımızla katıldık. Eylül ayından itibaren öğrencilerimiz bu yılın teması olan “City Shaper (Şehri Şekillendir)” konsepti doğrultusunda yoğun bir çalışmanın sonucu olarak robot tasarlayıp programlarken aynı zamanda hazırladıkları proje ve öz değerler poster sunumlarını jüri önünde gerçekleştirdiler.  Öğrencilerimiz turnuva süreci boyunca hem eğlendiler hem de takım olarak yapmış oldukları çalışmaları sunma fırsatı buldular. Emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz.