Katharina-Henoth Lisesi Öğrencilerin ALKEV Ziyareti – Eylül 2022

15 Eylül Perşembe günü, Köln’den Katharina-Henoth Lisesi öğrencileri okulumuzu ziyaret etti.

Almanya’da lise son sınıfta eğitim gören 24 öğrenci için, İstanbul’da Türk- Alman ekolünde eğitim veren okulumuzu ziyaret etmek çok özel bir deneyimdi.

Uluslararası kökenli grup tarafından Türkiye yalnızca bir tatil yeri olarak biliniyordu. Açılış konuşmasında öğrenciler ve öğretmenler, karşılıklı deneyimlerinden ve gerçekte nasıl bir Türk okulu hayal ettiklerinden bahsettiler.

Misafirlerimiz, okulumuzda eğitim veren Alman uyruklu ve eğitim hayatının bir kısmını Almanya’da yaşamış olan Türk öğretmenler ile tanışıp, okulun her yerinde Almanya’dan birer parça görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler. ALKEV öğrencileri de Almanya’dan gelen misafirleri görmek ve onlarla tanışmak için çok heyecanlıydı. Tanıtımın ardından ziyaretçiler küçük gruplara ayrılarak 5 ve 6. sınıfları ziyaret ettiler. ALKEV Özel İlk ve Ortaokul Müdürü Sayın Ayşenur Yavuz’un Köln grubunu sıcak bir şekilde karşılamasının ardından ziyaret, öğle yemeği ve okul önünde toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.