Matematik İstasyon Çalışması – Aralık 2021

Doğal Sayılar ünitemizi bitirirken 5.sınıf öğrencilerimiz ile istasyon çalışması yaparak genel tekrarımızı gerçekleştirdik. Akıl Oyunları, Zihin Haritası, Bulmacayı Çözüyorum Şifreyi Buluyorum, Hedefteki Sayı ve Mathdash olmak üzere 5 farklı istasyonda öğrencilerimiz bilgilerini uygulama fırsatı buldular. Akıl Oyunları istasyonunda sudoku, futoshiki, kendoku çözdüler. Zihin Haritası istasyonunda Günlük Hayatta Dört İşlem’ i resimlediler. Diğer bir istasyonda bulmacayı çözerek şifreyi buldular. Başka bir istasyonda sayılarla dört işlem yaparak hedef sayıya ulaştılar. Mathdash kutu oyunuyla ise rakamlarla işlemler oluşturarak grup arkadaşlarıyla oyun oynadılar. Böylelikle öğrencilerimizin keyif aldığı, kalıcı anlamaya yönelik etkin bir ders uygulaması gerçekleştirdik.