Matematik Tiyatrosu – Mart 2023

Pi Günü için hazırladığımız etkinlikler, Eser Dilsöz’ün “1’de bana s0r” adlı matematik tiyatrosu ile son buldu. Matematiğe karşı ön yargıları olan ve Can adını verdiği kukla karakteriyle atışma şeklinde ilerleyen gösteriye 5 ve 6. sınıf öğrencilerimiz katıldı. Mizahın ve müziğin de interaktif eğitim aracı olarak kullanıldığı gösteride öğrencilerimiz hem eğlendi hem de farklı bakış açıları kazandı.

Yapılan araştırmalara göre dünyadaki öğrencilerin beşte birinin ileri seviyede matematik kaygısı taşıdığı belirtiliyor. Özellikle küçük yaş seviyelerinde bu kaygının daha da arttığı gözleniyor. Bu açıdan bakıldığında matematik tiyatrosu gibi özellikle mizahı öne çıkaran etkinlikler öğrencilerde bu kaygıları azaltmaya hizmet ediyor. Alışılagelmiş eğitim kalıplarının dışına çıkan bu tür etkinliklerin öğrencilerimizde önemli beceriler geliştirdiğini düşünüyoruz.