Neyi, Neden, Nasıl Savunuyoruz? – Haziran 2022

Münazara; öğrencilerin daha doğru düşünebilmelerini, araştırma yapabilmelerini, ders kitapları dışında da eserlere yönelebilmelerini, toplum önünde bir düşünceyi özgürce savunabilmelerini sağlayan ve argüman üretme becerisini geliştiren bir düşünme biçimidir. Bu düşünme biçiminin öğrencilerin konuşma ve iletişim becerilerine olan katkılarına inandığımız için sınıf içinde ve sınıflar arasında bu dönem de münazara maçlarımızı gerçekleştirdik. Sınıflar düzeyinde münazara konularımız şöyleydi:

1. sınıflar: “Teknoloji insanlık için faydalıdır / zararlıdır.’’
  2. sınıflar: “İnternet ve sosyal medya insanı sosyalleştirir / sosyal yaşamdan koparır.”
  3. sınıflar: “Ülkemizin enerji sıkıntısını gidermek için nükleer santraller gereklidir / ülkemizin enerji ihtiyacını karşılamak için yeşil enerji kaynakları yeterlidir.’’

Her sınıf düzeyinde gerçekleşen münazara turnuvalarında öğrencilerimiz keyifli, öğretici ve heyecanlı münazara maçlarını izleyerek iletişim becerilerinin gelişimine katkı sağladılar.