Ortaokul Öğrencileri Nesin Matematik Köyünde – Haziran 2024

Ortaokulundan matematiğe karşı ilgisi olan ve matematik konularında daha derin bilgiler öğrenmek isteyen, yıl içerisinde yapılan ulusal ve uluslararası matematik yarışmalarına katılan 16 kişilik 7. sınıf öğrenci grubumuz ile birlikte 8 – 13 Haziran 2024 tarihleri arasında Nesin Matematik Köyü Kamp Programı gerçekleştirdik.

Öğrencilerimiz, Ali Nesin ve Mustafa Yağcı Hoca’larımızın önderliğinde yapılan derslerde hiçbir bilginin nedenini öğrenmeden anlamlı bilgi olamayacağını ispat yöntemleri kullanarak ve üst seviyede müfredat çalışarak keşfettiler. Asistan öğretmenlerimiz ile birlikte üslü sayılar ve köklü sayılar konularına giriş yaparak 8. sınıf konularının bir kısmının temelini atmış oldular.

Öğrencilerimiz, Mustafa Yağcı Hoca’mızın derslerinde geometri konularının temel bilgilerinden başlayarak ispat yöntemlerini kullanıp konuları derinlemesine öğrenme fırsatı buldular.  Öğrencilerimiz, atölye çalışmalarında oyunlaştırılmış matematik etkinlikleri ile matematik konularını eğlenerek öğrenme fırsatı buldular.

Nesin Matematik Köyünden aldıkları kitapları Ali Nesin ve Mustafa Yağcı Hoca’mıza imzalatarak kütüphanelerine ekleme şansı buldular.