Sanatın Cesur Kadını Afife – Eylül 2024

ALKEV Özel Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerimizle 22 Eylül akşamı Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde Türkiye’nin ilk Müslüman kadın tiyatro oyuncusu olan Afife Jale’nin yaşamını anlatan oyunu seyrettik. Başrolünde Demet Evgar’ın yer aldığı Afife adlı oyun hem tarihsel hem de sanatsal açıdan hepimizi derinden etkiledi.

Afife Jale’nin sahneye çıkma cesareti, toplumsal baskılara karşı verdiği mücadele ve sanata olan tutkusu, öğrencilerimiz için ilham verici bir hikâye sundu. Özellikle oyunda kullanılan sahneleme teknikleri oldukça çarpıcıydı; ışık, ses ve dekorların kusursuz uyumu, sahnelerin duygusal yoğunluğunu derinleştirerek izleyiciyi büyüledi. Öğrencilerimiz, bu tarihi figürün sanat yolculuğunu izlerken hem tiyatronun gücünü hem de bir insanın hayalleri uğruna neleri göze alabileceğini yakından gördü. Sanatı ve tarihi bir araya getiren bu oyun aracılığıyla tiyatroya ve sanata olan sevgimizi öğrencilerimizle paylaşmanın mutluluğunu yaşadık.