Singapur SIMOC Yarışmasında Büyük Başarı – Temmuz 2024

Singapur Uluslararası Matematik Olimpiyatı Challenge (SIMOC), dünyanın dört bir yanından 20’den fazla ülkenin genç matematik tutkunlarını bir araya getiren saygın bir yarışmadır. Matematik yeteneğini geliştirmeyi ve teşvik etmeyi amaçlayan SIMOC, öğrencilere becerilerini sergileme ve farklı kültürlerden öğrencilerle etkileşimde bulunma fırsatı sunar.

SIMOC, bireysel yarışma, Math Warriors ve Mind Sports olmak üzere üç kategoriden oluşan bir matematik yarışmasıdır. Her öğrenci bireysel matematik olimpiyat yarışmasının yanı sıra farklı ülkelerden kendi yaşıtlarıyla takımlar oluşturarak Math Warriors ve Mind Sports kategorilerinde çeşitli akıl oyunları eşliğinde yarışır. Öğrenciler, bireysel problem çözme yeteneklerini geliştirmelerinin yanı sıra iş birliği ve takım çalışmasını teşvik eder.

Hazırlık sınıfı öğrencimiz Lal Su N., Singapur’da SIMCC tarafından düzenlenen SIMOC yarışmasında “Bireysel” kategoride Dünya 9.’su olarak Gümüş Madalya, “Math Warriors Team” kategorisinde ise Dünya 2.’si olarak Gümüş Madalya kazanmıştır.

Öğrencimizi üstün başarılarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.