Technovation Girls Avrupa Bölge Birinciliği – Temmuz 2024

Technovation Girls Yarışması’nda Büyük Başarı: Avrupa Bölge Birincisiyiz!

Technovation Girls, dünya çapında kız çocuklarına teknoloji ve girişimcilik alanında eğitim ve rehberlik sağlayan bir programdır. Bu program, kız çocuklarının teknolojiye olan ilgisini artırmayı, onlara kodlama, problem çözme, proje yönetimi gibi beceriler kazandırmayı amaçlar. Genç kızlara yönelik düzenlenen bu programda, katılımcılar kendi topluluklarındaki sorunlara teknoloji odaklı çözümler geliştirirler.

Okulumuz, bu yıl Technovation Girls yarışmasına VIPGirls ve AlkevTechnoGirls adında iki takımla katıldı. Her iki takımımız da yarı finallere yükselmeyi başardı. 9 Temmuz 2024 tarihinde finalistler açıklandı ve okulumuzun 6. sınıf öğrencileri Serra K., Ayla Defne T., Ayşe Zeynep S., Kayranil D., ve Nil S.’nin oluşturduğu AlkevTechnoGirls takımı, bu sezon 69 ülkeden 11.000 katılımcının yer aldığı ve topluluk sorunlarına çözüm geliştirilen 3200 projenin bulunduğu uluslararası Technovation Girls Yarışması’nda büyük bir başarıya imza atarak “beginner” kategorisinde Avrupa bölge birinciliğini kazandı.

Öğrencilerimiz, Birleşmiş Milletler sürdürülebilir kalkınma hedefleri kapsamında 2023 yılının Ekim ayından itibaren geliştirdikleri “Speak For Me” isimli mobil uygulamaları ile konuşma engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.

Bu önemli başarı, takımımızın teknoloji ve inovasyon alanındaki yeteneklerini ve sıkı çalışmalarını bir kez daha kanıtladı. Öğrencilerimizi ve mentör öğretmenimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.