Technovation Girls Yarı Final – Mayıs 2023

Okulumuz 5. sınıf öğrencileri Ezgi İ., Kayra Nil D., Ayşe Zeynep S., Ayla D. Toygartepe’nin oluşturduğu ALKEV Techno Girls takımı, dünyanın dört bir yanından genç kızların teknolojiye olan ilgisini teşvik etmek amacıyla düzenlenen Technovation Girls yarışmasında büyük bir başarı elde etti. 60 farklı ülkeden toplam 2100 proje arasında yer alan takımımız, gönderdikleri yenilikçi projeyle yarı finale yükselmeyi başardı.

Technovation Girls, genç kızları teknoloji dünyasına adım atmaya teşvik eden, yenilikçi bir yarışmadır. Yarışmanın amacı, genç kızları STEM becerilerini geliştirmeye teşvik etmek, teknoloji alanında liderlik becerileri kazandırmak ve toplumsal sorunlara yenilikçi çözümler sunmalarını sağlamaktır. Genç kızlar, mentörleri ile çalışarak mobil uygulama veya web tabanlı bir proje geliştirir ve bu projeleri toplumları için gerçek bir etki yaratmak amacıyla tasarlarlar.

Technovation Girls yarışmasının yarı final aşaması, jüri değerlendirmeleri süreciyle devam edecek. Yarı finalde başarılı olan takımlar, finale yükselme şansını yakalayacak ve büyük ödüllerin yanı sıra uluslararası platformda projelerini sunma imkânı bulacaklar.

Yarışmada okulumuzu başarıyla temsil eden öğrencilerimiz; teknoloji ve inovasyon alanında ilerlemelerini sürdürerek, geleceğin liderleri olarak topluma değer katmaya devam edecekler.