Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması 2020

Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması, Fransa merkezli “Association Kangourou Sans Frontieres” Derneğine bağlı olarak, 90’a yakın ülkede 7 milyondan fazla öğrencinin katılımıyla 1991’den bu yana uygulanmaktadır. Analitik düşünme, problem çözme ve muhakeme yeteneğine dayanan günlük hayatla bağlantılı sorularıyla bilinen Kanguru Yarışması’nın final sınavında ilk 10’a giren öğrenciler; madalya, matematik eğitim bursları, Fransa’da matematik kampına katılım gibi birçok ödülle onurlandırılırlar.

Anadolu ve Fen Lisesi 12. sınıf öğrencimiz Kerim Necdet Bozkurt, 11. sınıf öğrencilerimiz Ekin İpek Tunç, Hazal Zahter, 9. sınıf öğrencimiz Pınar Eren ve hazırlık sınıfı öğrencilerimiz Hayati Esat Mungan, Lukas Sait Şemin, Mert Topçu Kanguru Matematik Yarışması’nda son derece başarılı bir sonuç elde ederek final sınavına girmeye hak kazanmışlardır.

Öğrencilerimizi tebrik eder, kendilerine final sınavında başarılar dileriz.