Yalvaç URAL, ALKEV’li Öğrencilerle Buluştu – Nisan 2017

Çocuk edebiyatımızın önemli ve kıymetli yazarlarından biri Yalvaç URAL. 100’ü aşan kitap sayısıyla yurtiçinde ve yurtdışında birçok ödüle sahip olan yazar, 3 Nisan Pazartesi günü anaokulu ve 5. Sınıf öğrencilerimizle bir araya geldi. İki oturum olarak gerçekleşen etkinliğin ilki anaokulu öğrencilerimize yönelik olarak yapıldı.

İkinci oturumda 5. Sınıf öğrencilerimizle bir araya gelen Yalvaç URAL, hayatla ilgili gerçeklere, kitap okumanın önemine, bilgisayar bağımlılığın çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerine değindi. Yazar, öğrencilerde farklı bir bakış açısı oluştururken kullandığı mizah diliyle öğrencilere keyifli dakikalar yaşattı.

Öğrencilerle tek tek ilgilenen Yalvaç URAL, özellikle onların hayatlarından örneklere yer vererek olayları kendi hayatları içinde değerlendirmelerini sağladı. Bu keyifli söyleşimiz 5. sınıflarda okuttuğumuz ‘Tembeller Orkestrası’ adlı kitapla ilgili merak ettikleri soruların yanıtlarını almasıyla son buldu.