2 Ocak Pazartesi Paylaşımı “Kütüphaneler Hakkında Alıntılar”

Kütüphaneler Hakkında Alıntılar

Kütüphaneler ve önemi hakkında en iyi alıntılar.

“Cennet’in bir tür kitaplık olacağını her zaman hayal etmişimdir.”
Jorge Luis Borges (1899-1986. Arjantinli yazar)

“Bir kütüphaneyi keşfetmekten daha keyifli bir şey yoktur.”
Walter Savage Landor (1775-1864. İngiliz yazar ve şair)

“Kesinlikle bilmeniz gereken tek şey, kütüphanenin yeri.”
Albert Einstein (1879-1955. Teorik fizikçi)

“Şüpheye düştüğünüzde kütüphaneye gidin.”
JK Rowling (d. 1965. İngiliz romancı, senarist ve yapımcı, en çok Harry Potter fantastik serisini yazmasıyla tanınır)

“Kötü kitaplıklar koleksiyonlar oluşturur, iyi kitaplıklar hizmetler oluşturur, harika kitaplıklar topluluklar oluşturur.”
1.David Lankes (Profesör ve South Carolina Üniversitesi Kütüphane ve Bilgi Bilimleri Okulu Direktörü, Dominik Kütüphane ve Bilgi Bilimleri Enstitüsü Follett Başkanı ve Amerikan Kütüphane Derneği’nin 2016 Ken Haycock Kütüphaneciliği Teşvik Ödülü sahibi)

“Cüzdanımdaki en değerli şeyin kütüphane kartım olduğunu anladım.”
Laura Bush (d. 1946. Kütüphaneci ve ABD’nin 43. Başkanı George W. Bush’un eşi)

“Kütüphaneler fikirlerle doluydu – belki de tüm silahların en tehlikelisi ve en güçlüsü.”
Sarah J. Maas (d. 1986. Amerikalı fantezi yazarı) Throne of Glass romanında.

“Kütüphaneler bana her zaman bu dünyada iyi şeyler olduğunu hatırlatır.”
Lauren Ward (d. 1970. Amerikalı şarkıcı ve aktris)

“Daha iyi bir gelecek ve başarı için ihtiyacın olan her şey çoktan yazıldı. Ve tahmin et ne oldu? Tek yapman gereken kütüphaneye gitmek.”
Henri Frederic Amiel (1821-1881. İsviçreli ahlak filozofu, şair ve eleştirmen)

“Bir durgunluk sırasında kütüphaneleri kesmek, veba sırasında hastaneleri kesmek gibidir.”
Eleanor Crumblehulme (Kütüphane Asistanı, British Columbia Üniversitesi, Kanada)

“Kütüphanelerimizin maliyeti ne olursa olsun, cahil bir milletin fiyatına göre ucuz kalıyor.”
Walter Cronkite (1916-2009. Amerikan yayın gazetecisi, American Library Association “Libraries Change Lives” Kampanyası, 1995)

“Kesinlikle bilmek zorunda olduğunuzda, bir kütüphaneciye sorun.”
Amerikan Kütüphane Derneği

“Google size 100.000 yanıt getirebilir, bir kütüphaneci size doğru yanıtı getirebilir.”
Neil Gaiman (d. 1960. İngiliz kısa kurgu, roman, çizgi roman, çizgi roman, sesli tiyatro ve film yazarı)

“Küresel bilginin kesintisiz tsunamisinde, kütüphaneciler bize yüzdürme araçları sağlıyor ve bize yüzmeyi öğretiyor.”
Linton Weeks (Washington Post Personel Yazarı), Washington Post, 13 Ocak 2001.

“Kütüphaneciler tüm bilgi için tur rehberleridir.”
Patrick Ness (d. 1971. İngiliz-Amerikalı yazar, gazeteci, öğretim görevlisi ve senarist)

“Kütüphaneciler her zaman en düşünceli ve yardımsever insanlar arasında olmuştur. Sınıfı olmayan öğretmenlerdir. Kütüphane yoksa ilerleme de yoktur.”
Willard Scott (d. 1934. Amerikalı hava durumu sunucusu, yazar, televizyoncu, aktör, palyaço, komedyen ve radyocu)

“Kütüphanecilerin, kitapların içini ve dışını kontrol etmesi düşüncesi son derece üzücü bir yanılgıdır. Kütüphane, okulun kalbidir ve kütüphaneci olmadan okul, boş bir kabuktan başka bir şey değildir.”
Jarrett J. Krosoczka (d. 1977. Amerikalı yazar ve illüstratör)

“Google ve internet varken kim bir kütüphaneciye ve katalogcuya ihtiyaç duyar? Peki, Wikipedia varken bir öğretmene kim ihtiyaç duyar? Ve webMD varken kim doktora ihtiyaç duyar? Tıpkı Wikipedia’nın öğretmenin yerini almadığı ve WebMD’nin yerine getirmediği gibi” aynı şekilde, Google arama ve internet, doktorun yerini alamaz, kütüphanecinin ve katalogcunun yerini almaz.”
Salman Haider (d. 1977. Kütüphaneci, katalogcu, blog yazarı ve Librarianship Studies & Information Technology blogunun yaratıcısı)

“Ben bir kütüphaneciyim, kütüphanecilik benim dinim, kütüphaneler benim tapınağım ve katalog, kütüphanelerde saklanan bilgelik ve bilgi zenginliğini ortaya çıkarmak için benim anahtar silahım.”
Salman Haider (Kütüphaneci, katalogcu, blog yazarı ve Librarianship Studies & Information Technology blogunun yaratıcısı)

“Eğitimli bir kütüphaneci, kalbi olan güçlü bir arama motorudur.”
Sarah McIntyre (Sarah McIntyre, İngiliz-Amerikalı bir illüstratör ve çocuk kitapları ve çizgi roman yazarıdır)

Kaynak: Librarianshipstudies