ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi ile Coursera İş Birliği

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi, 2024-25 akademik yılından itibaren Coursera ile iş birliği yapıyor.

Stanford Üniversitesi bilgisayar bilimleri eğitmenlerince oluşturulan Coursera, global ve dijital bir öğrenme platformudur. 2024-25 öğretim yılı için eğitim kadromuz tarafından seçilen dört yüz ders, “Coursera for Campus” programı aracılığıyla öğrencilerimize sunulacaktır. Bu derslerin yanında Coursera platformunda hazırlanmış “Guided Projects” adlı projeleri de öğrencilerimiz platform üzerinden alabileceklerdir. Bu projeler, öğrencilerimize adım adım rehberlik ederek gerçek problemleri çözme tekniklerini öğretecek şekilde tasarlanmıştır.

Bu dersler ve projeler, dünya genelindeki prestijli üniversiteler ve şirketler tarafından hazırlanmış olup öğrencilere sadece akademik bilgi değil, aynı zamanda sektörle uyumlu yetkinlikler kazandırmayı amaçlıyor. İş birliği, üniversiteler tarafından hazırlanmış derslerin yanında çok uluslu şirketlerin sertifika programlarını içerecek şekilde tasarlanmıştır. Bu sayede öğrenciler uluslararası düzeyde rekabet edebilecek sertifikalara sahip olacaklardır. ALKEV’in bu yenilikçi adımı, öğrencilerin kişisel ve öğretmenlerimizin profesyonel gelişimine katkıda bulunacaktır.

Öğrencilerimizin sertifika almaya hak kazandıkları dersler ayrıca lise mezuniyet transkriptlerinde de yer alacaktır.

Coursera for Campus programı ile ilgili detaylı bilgiye https://www.coursera.org/campus adresinden ulaşabilirsiniz.