MENÜ

26 Nisan 2021 ARDUINO 101 Dersleri Başlıyor

Öncelikle merak edilen sorular ve cevapları:

Ne Zaman Başlayacak?
Derslerimiz 26 Nisan 2021 tarihi itibariyle başlayacak.

Satın Almam Gereken Şeyler Var mı?
Arduino 101 Dersi tamamen sanal ortamda simulasyon ile gerçekleşecektir. Bu ders için satın almanız gereken bir ekipman yoktur. Daha sonraki derslerde ekipman almanız gerekebilir.

 Kaç Hafta Sürecek?
Eğitim birden çok aşamada gerçekleşecektir. Bu ilk eğitim 4 haftalık bir modüldür. Diğer eğitimler planlandıkça açıklanacaktır.

Ders İşleyişi Nasıl Olacak?
Haftalık olarak  çevrim dışı videolar, dökümanlar ve görevler verilecektir. Ayrıca her çarşamba saat 18.00’de yapılacak olan canlı derslerde yaşadığınız sorunlar ile ilgili sorularınızı sorarak katılım sağlayabilirsiniz. Canlı derslere katılım zorunludur.

Eğitmen Kim?
Hakan Ataş

Kimler Katılabilir?
Arduino öğrenmeye meraklı 3. sınıf ve üzerinde okuyan tüm ALKEV ilkokul ve ortaokul öğrencileri katılabilir.

 Nasıl Katılabiliriz?
Bağlantıdaki formu doldurun, sınıf oluşturulduğunda otomatik olarak davet gelecektir.
https://forms.gle/hKG2cWP7GDdVacmC7

Canlı Derslere Katılım ve Ödevleri Yapmak Zorunlu mu?
Canlı derslere katılım zorunludur. Bir öğrencinin sadece bir derse katılmama hakkı vardır. İkinci çalışmaya gelmeyen öğrenci otomatik olarak sınıftan çıkarılır.
Bu çalışmada verilen görevler çok yoğun olmayacaktır fakat bu çalışmaları yapmak devam edebilmek adına çok önemlidir. Bu nedenle çalışmaları iki defa aksatan öğrenci sınıftan otomatik olarak çıkartılır.

Arduino Nedir?

“Arduino bir G/Ç kartı ve Processing/Wiring dilinin bir uygulamasını içeren geliştirme ortamından oluşan bir fiziksel programlama platformudur. Arduino tek başına çalışan interaktif nesneler geliştirmek için kullanılabileceği gibi bilgisayar üzerinde çalışan yazılımlara da bağlanabilir.“ diye tanımlanmaktadır. Vikipedi üzerindeki tanım çok doğru olsa da anlaması biraz zor olabilir. Biz kısaca şöyle tanımlayalım: Arduino, elektronik ile ilgili olan her insanın kolayca kullanabilmesi için geliştirilmiş açık kaynaklı bir platformdur.

Arduino bir markadır ve birçok ürünü vardır. Şimdi Arduino ile neler yapılabilir ve çocuklarımız Arduino öğrenmeli mi sorularını cevaplandıralım.

Arduino ile Neler Yapılabilir?
“Arduino ile neler yapılmaz ki!” diyerek kısa bir cevap verebiliriz. Arduino ile otomatik bitki sulama sisteminden ev hırsız alarmına ya da sizin için Google Dinazor oyununu oynayan bir mekanizmaya kadar birçok şeyi yapmanız mümkün.

Çocuğumun ya da Benim Arduino Öğrenmem Ne İşime Yarar?
Yetişkinler için harika bir hobi olarak görebilirsiniz. Sadece neler yapılabileceğini ve nasıl yapılabileceğini bilmek bile sizlere birçok şey katacaktır. Tabii ki asıl mesele çocuğunuzun (öğrencimizin) ne işine yarayacak sorusu. Arduino çocuğunuz için bundan çok daha fazlasıdır.

1) Öncelikle Arduino ile yapılan tüm işler otomatik olarak disiplinlerarası hatta bazen disiplinler üstüdür. STEAM yaklaşımını destekler ve öğrencimizin okulda öğrendiği birçok bilginin gerçek hayatta bir karşılığı olduğunu görmesini sağlar.

2) İkincisi, sanal dünyada simülasyon ortamında başlayacak olan eğitim ile öncelikle öğrenciler ortamı tanıyacak, kodlama ve devre oluşturma kısmını öğrenmeleri sağlanacaktır.

Ardından dileyen öğrenciler bunları fiziksel ortamlarda çalışacak şekilde gerçek uygulamalara dökecektir. Sanal ortam ile fiziksel dünyayı bir araya getiren bu tip uygulamalar öğrencilerin adaptasyon becerilerini önemli ölçüde arttıracaktır.

Neden Arduino öğrenmeli ile ilgili daha detaylı bir yazıya aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

https://www.makeuseof.com/tag/4-reasons-everyone-learn-arduino-now/

Tüm meraklıları Arduino derslerimize bekliyoruz!