3.Sınıflar Avrupa Bilim ve Eğlence Günü – Eylül 2014

3. sınıf öğrencilerimiz “Avrupa Bilim ve Eğlence Günü” etkinliklerine katıldı.
Avrupa Birliği projesi olan “Horizon 2020” projeleri kapsamında Türkiye’de ilk defa Aydın Üniversitesi’nde düzenlenen “Avrupa Bilim ve Eğlence Günü”ne, bu yıl Fen Bilimleri dersi eğitimine başlayan, bilime meraklı ALKEV 3.sınıf öğrencileri de büyük bir heyecanla katıldı. Üniversite bahçesinde çeşitli atölyeler ve etkinliklere katılan öğrencilerimiz çalışmalarda deneyimleyerek öğrenme fırsatı buldular. Etkinlik, öğrencilerin bilimsel, teknolojik ve sanatsal farkındalıklarını arttıracak ve bilimin temeli olan merak etme, sorgulama yetilerini geliştirecek bir etkinlik olmasıyla da büyük önem taşıdı. Bu organizasyonla, ALKEV öğrencileri, tüm Avrupa’da 33 ülkede 300 şehir ile eş zamanlı başlayan pek çok etkinliğe katılma fırsatını da yakalamış oldular.