Tarihçemiz

ALKEV Özel Okulları köklü tarihi ve dinamik yapısı ile 2000-2001 Eğitim ve öğretim yılında eğitim yolculuğuna başlamıştır. O tarihten bu güne, her adımda daha da güçlenerek ilerlemekte, örnek gençler yetiştimeye devam etmektedir.

Okulumuzun 2000 yılındaki ilk açılış töreni; Vakıf mütevellileri, veliler ve anaokulu, ilkokul 1 ve 2. sınıfta okuyan toplam 57 öğrencinin katılımıyla gerçekleşmiştir.

2004 yılında, spor alanındaki ihtiyaçlarımızı karşılamak adına Kapalı Spor Salonu F Blok inşa edilmiştir. 1135 metrekarelik alana sahip olan bu salon, 492 kişilik tribünüyle spor etkinliklerine ev sahipliği yapmaktadır. Bu önemli projenin hayata geçirilmesinde Kurucu Mütevellimiz Dr. M. Cengiz Sezen ve sponsorlar büyük katkı sağlamıştır.

Eğitimdeki kalitemize paralel olarak kapasitemiz de her geçen yıl artmıştır. 2007 yılında bina ilavesiyle sınıf kapasitesi artırılmış; 2010-2011 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda anaokulu doğa temelli bir yaklaşımla yenilenmiş ve 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda Almanca ağırlıklı bir eğitim programı başlatılarak öğretim, anadili Almanca olan sınıf öğretmenleri ile tüm gün olacak şekilde yeniden düzenlenmiştir.

2011 yılında, Z. Mercan Işıl Konferans Salonu; onursal mütevellimiz Sayın Mertem ve Mesut Işıl’ın öncülüğünde yapılmıştır. Bu modern konferans salonu; okulumuzun kültürel etkinliklerine ve toplu buluşmalarına ev sahipliği yapmakta, öğrencilerimize geniş bir alanda etkileşimde bulunma imkanı sunmaktadır.

2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda ilkokul ve ortaokul binası derslik ihtiyaçlarını karşılamak ve eğitim faaliyetlerini güçlendirmek amacıyla inşa edilerek öğrencilerimize daha konforlu ve verimli bir öğrenme ortamı sunmak için yeniden tasarlanmıştır.

2013-2014 yılında gerçekleştirilen ALKEV Özel Anadolu Lisesi açılışıyla birlikte kurumumuzda ilk kez lise düzeyinde eğitim öğretim faaliyetlerine başlanmıştır. Böylece öğrencilere geniş olanaklar sunarak onların akademik ve kişisel gelişimine katkı sağlama konusundaki yelpazemiz genişlemiştir.

2013, kurumumuzca bilim ve teknolojiye verilen önem konusunda kilometre taşı kaydedilen bir yıl olmuştur. Fen ve iMac Laboratuvarları modernize edilerek öğrencilerimize çağdaş bir eğitim imkanı sunulmuştur. Bugün vakfın oluşturduğu yeni iMac laboratuvarı ve Merhum Sayın Selim Demiren’in anısına; ailesinin bağışlarıyla hayata geçirilen fizik, kimya, biyoloji laboratuvarlarının açılmasıyla bilim yolunda önemli bir atılım gerçekleştirilmiştir.

Sanatın ve sporun eğitimdeki önemini her zaman merkeze alan kurumumuzda 2015 yılında müzik, drama, seramik, maker, ahşap ve görsel sanatlar atölyeleri açılmış; yemekhane 853 m² büyüklüğe sahip olmuştur. Aynı yıl içinde liseye kat ilavesiyle sınıf kapasitesi artırılmıştır.

Eğitimde uluslararası standartları hedefleyen bir kurum olarak 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda Alman Dil Diploması (DSD) Okulu statüsü elde edilmiştir.

2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılı, ALKEV Özel Anadolu Lisesine ek olarak Türkiye’de ilk ve halen tek Almanca hazırlık sınıfı olan “Fen Lisesi” açılışıyla başlamıştır.

2018 yılında, ALKEV Özel Anadolu Lisesi iki yıllık bir akreditasyon sürecini başarıyla tamamlayarak uluslararası alanda tanınan “IB Uluslararası Bakalorya Dünya Okulu” statüsünü kazanmıştır. Bu prestijli statü, okulumuzun uluslararası standartlarda eğitim verme yeteneği ve öğrencilere sunduğu geniş perspektif açısından bir mihenk taşı olmuştur.

2019’da anaokuluna yapılan ek derslikler ile sınıf sayımız dokuza çıkarılmış, aynı zamanda öğrencilerimiz için dört farklı park alanı oluşturularak keşfetme ve daha fazla açık alanda oyun oynama fırsatı sağlanmıştır.

2021 yılında mevcut binalarımıza yaklaşık 5.000 metrekare büyüklüğündeki lise C blok ve ortaokul ek binası inşa edilmiştir. Lise C-Blok Binası; robotik ve teknik atölyelerden kantine, PC laboratuvarlarından fen laboratuvarlarına kadar geniş bir yelpazede eğitim imkanları sunmak üzere özenle tasarlanmıştır. Bu modern bina, öğrencilerimize teknolojiyi kullanma becerilerini geliştirme ve bilimsel araştırmalara katılma fırsatı vererek onların 21. yüzyıl becelerine sahip bir şekilde geleceğe hazırlanmasına önemli katkılar sağlamaktadır. Öğrencilerimizin bedensel sağlıklarına odaklanabilmesi ve spor faaliyetlerinin daha da zenginleştirilmesi amacıyla 2023 yılında kampüsümüze ikinci spor salonu ilave edilmiştir.

Bu değişim ve gelişim sürecinde, öğrencilerimizin aldığı eğitimin niteliğini artırmak ve onlara daha iyi imkanlar sunmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.