Dijital Öğrenme Platformları

MİNTİCİTY

Almanca derslerinde derinlemesine öğrenme için dört temel becerinin (dinleme, okuma, yazma ve konuşma) eşit düzeyde aktif tutulması önemlidir. Bu sebeple kullanılan materyallerin çeşitliliği, eğlenceli öğrenme seçeneklerinin sunulması, öğrenilenlerin evde pekiştirilmesi için okulumuzda Almanca dil platformu olarak Minticity kullanılmaktadır. Eğlenceli karakterleri ve öğrencinin öğrenme hızına göre şekillenen dijital içeriği ile öğrencilerin Almanca dil becerilerini geliştirmede bir kaynak olarak kullanılmaktadır.

MORPA KAMPÜS

ALKEV Özel İlkokulu olarak kullandığımız online öğrenme platformu uygun içerikleri, konu anlatımı desteği, çalışma ve etkinlikleriyle ders tasarımlarımızı desteklemektedir. Ders öncesinde hazırlık, ders sırasında anlatımı görselleştirme ve zenginleştirme, ders sonrasında pekiştirme ve tekrar gibi amaçlarla kullanılan platform teknoloji çağında yetişen öğrencilerimizin beğenisiyle karşılanmaktadır. Bu platformda verilen her türlü çalışmanın raporlanabiliyor olması öğretmene geri bildirim vermektedir. Bu geri bildirim mekanizması öğrenci için de bir öz değerlendirme olarak düşünülebilmektedir. Morpa Kampüs, müşterek planlama yapılan sınıflarımız için ortak dil olarak kullandığımız dijital araçlarımızdan biri olarak sistemimizde yer almaktadır.

OKUVARYUM

ALKEV Özel İlkokulu olarak elimize aldığımız ve koklayabildiğimiz kitapların değerini hiç unutmamakla birlikte tarafımızca kullanılan dijital kütüphane birçok alanda öğrencilerimize fayda sağlamaktadır. Okuvaryum platformu gerçekçi ve fantastik kurgu, kolektif kitaplar sunduğu gibi Yapı Kredi Yayınlarının da bazı kitaplarını minik okuyucularıyla buluşturmaktadır. Ayrıca hayat bilgisi dersi öğrenme çıktılarını destekleyen bir çeşitliliğe de sahiptir. Öğretmen yaptığı görevlendirmeyle öğrencisini dinleme, okuma, ses kaydetme alanlarında değerlendirebildiği gibi kitapla ilgili sorular yöneltebileceği bir çalışmayı da planlamasına ekleyebilmektedir. Yapılan görevlendirme raporlaştırıldığından öğretmene geri bildirim verir. Öğrenciye öz değerlendirme fırsatı sunar. Birinci sınıftan itibaren kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Okunan kitaplarla ilgili okuma anlama etkinlikleri ve dersler arası eşgüdüm fırsatı sunan etkinlik sayfaları da hedefe yönelik olarak kullanılabilmektedir.

LevelUp

LevelUp Okuma Programı, İngilizce dersinde her öğrencinin seviyesine uygun içerik sunar ve ilerlemesini takip ederek, eksik olduğu alanları belirler. Bu sayede çocuklar İngilizce dersinde bireysel hızlarında gelişme kaydedebilirler. Program, çocukların okuma ve anlama becerilerini eğlenceli ve interaktif içeriklerle geliştirir. Düzenli kullanım, çocukların İngilizce okuma hızını ve anlamasını artırır. Başarıyla tamamlanan her bir okuma aktivitesi, çocukların kendine olan güvenini artırır. Başarı duygusu ve öğrenmeye karşı olumlu bir tutum kazanmalarını sağlar. Rosen LevelUp, eğlenceli hikayeler ve oyunlaştırılmış aktivitelerle çocukların öğrenme motivasyonunu artırır. Bu da onların ders dışı zamanlarda bile İngilizceye ilgi duymalarını sağlar. Çocuklarımızın eğitim hayatına yaptığımız bu katkı, onların gelecekteki başarılarını olumlu yönde etkileyecektir. Rosen LevelUp, çocuklarımızın dil gelişiminde önemli bir adımdır.