İkinci Adım Programı

ALKEV Özel İlkokulu olarak 2019 yılından bu yana tüm sınıf düzeylerinde öğrencilerimizin sosyal ve duygusal becerilerini güçlendirmeyi hedefleyen İkinci Adım Programını uygulamaktayız.

İkinci Adım Programı, 4 yaşından 4. sınıfa kadar çeşitli yaş gruplarına yönelik olarak empati, dürtü kontrolü, öfke yönetimi ve problem çözme becerilerini geliştirmeyi destekleyen yapılandırılmış bir önleyici programdır.

Program, çocukların yaşlarına uygun olarak becerileri kademeli şekilde öğretir ve sadece zorlananları değil tüm çocukların gelişimini destekler. Ayrıca, okulda şiddeti azaltmayı, olumlu bir ortam yaratmayı ve akademik başarıyı artırmayı hedefler. 18 ülkede 30 milyon çocuğa ulaşan bu program, birçok ödül kazanmıştır. Araştırmalar bu programın okul iklimini olumlu yönde değiştirdiğini, kabul ve hoşgörüyü artırdığını, çatışmaları azalttığını, akademik başarıyı yükselttiğini ve okul ortamında yaşanan davranış problemlerini azalttığını göstermiştir.

İkinci Adım Programı, kendinden emin, empati becerisi yüksek ve öğrenmeye hazır çocuklar yetiştirme konusunda okullara önemli katkılarda bulunmaktadır.