MoDI Destination Imagination Team

Takımımız, 2021 yılında ALKEV Özel İlkokulu takımı olarak, Amerika’da kurulan ve Türkiye’de “Hayal Gücüne Yolculuk Derneği” tarafından düzenlenen Destination Imagination turnuvasına katılmak amacıyla oluşturulmuştur.

Takımımız bugüne kadar, “Teknik ve Güzel Sanatlar” kategorilerinde yarıştı. Her yıl katıldığı Ulusal Turnuvada Türkiye derecesi elde ederek Amerika’daki Dünya Finallerine katılma hakkı kazandı.

Takımlarımızın her yıl süren hazırlık sürecinde takım üyelerimiz, birçok beceri geliştirerek çok yönlü bireyler haline gelmektedirler. Sonuca ilerlerken geliştirdikleri bilimsel, teknik, mühendislik ve sanatsal çalışmalarının yanı sıra gösterdikleri özveri ve disiplin sayesinde büyük başarılar kazanmışlardır.

MoDI Ne demektir?

MoDI takımımızın ismi, İngilizce “Destination Imagination”ın “Ustaları” anlamına gelen “Master of DI” ifadesinin kısaltmasıdır. DI yıllardır yaratıcılık, takım çalışması, çözüm odaklılık ve hızlı düşünme gibi özgün yeteneklere sahip öğrencilerimizi bir araya getirerek öğrencilerimizin bu büyülü ismi bugünlere taşımalarını sağlamıştır.

Turnuva Süreci

Takımlarımız yedi kişiden oluşmaktadır. Öğrenciler, yılın başında yapılan eleme süreci ile becerilerine göre takımlara seçilmektedir. Eylül ayında başlayan bu süreç, Şubat ve Mart aylarında Antalya’da gerçekleştirilen Ulusal Turnuva ile devam etmektedir. İlk üçte yer alan takımlar, Amerika’da düzenlenen Global Finals’a katılma hakkı kazanırlar. Biz de her yıl Dünya Finallerine katılım sağlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Turnuvada görevler “Ana Görev” ve “Anlık Görev” olarak iki kategoriye ayrılmaktadır. Hazırlık sürecinde öğrencilerimiz yoğun bir şekilde ana göreve odaklanmaktadır. Ana görev, teknik alanda belirlenen bir zorluğun çözümünü sekiz dakikalık bir tiyatral performansla sergilemeyi içerir. Bu performansta yer alacak her şey öğrenciler tarafından hazırlanır. Anlık görevde ise öğrenciler, anlık olarak verilen bir görevi takım olarak, yaratıcı yeteneklerini kullanarak gerçekleştirmektedirler.

Ödüllerimiz

MoDI’nin 2024 Dünya Finalleri 3.lüğü Hikayesi