MENÜ

Atölyeler

ALKEV Özel Okulları bünyesi altında bulunan atölyelerimizde öğrencilerimiz yaratıcılığını ve becerilerini gösterebilmektedir. Atölyelerimizde fiziksel tüm gerekli araç gereçler bulunmaktadır.

SERAMİK ATÖLYESİ

Seramik atölyesinde, öğrencilerin yaratıcı güçlerini ortaya çıkarmak hedeflenir. 7000 yıldır kullanılan ve kültürümüzde önemli bir yeri olan kil yoğrulup plakalar hâlinde açılıp modelaj kalemleriyle şekillendirilerek öğrencilerin hayal güçleri doğrultusunda şekil bulur. Seramik ve heykel çalışmalarının üç boyutlu oluşu; öğrencilerin bilek ve parmak kaslarının gelişmesinde, el ve göz koordinasyonunun kuvvetlenmesinde önemlidir. Üretilen heykeller; seramik fırınında pişirilir, sonra projeye göre boyanır. Öğrencilerin bireysel özellik, yetenek ve ilgileri doğrultusunda üretimde bulunmaları desteklenir; ulusal ve uluslararası sanatçılardan alınan ilhamla üretilen çalışmalar analiz edilir.

GÖRSEL SANATLAR ATÖLYESİ-1

Atölyemiz, okulumuzun yaratıcılık kapısıdır. Yöresel dokularımızı; özgün tasarımlamalarımızla evrensel bakış açımızı katarak harmanladığımız, düşlerimizin sınırsızlığını hissederek hayata geçirebildiğimiz hayal odamızdır.

GÖRSEL SANATLAR ATÖLYESİ-2

İlkokul öğrencilerimizin fiziki özelliklerine göre tasarlanmış atölyemizde; öğrencilerimizin zihinsel ve yaratıcı gelişimini destekleyecek, hayal gücünü kullanarak duygu ve düşüncelerini sanat yoluyla ifade edebilmelerini sağlayacak etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Geleneksel ve çağdaş tekniklerin öğretiminin yanı sıra ulusal ve uluslararası sanatçıları tanımaları, değer vermeleri ve sanat karşı duyarlı olmaları sağlanır.

DRAMA ATÖLYESİ

Drama, kişinin kendisini sözel ve bedensel ifade edebildiği alanlardan biridir. Bu da oyunlarla çocuklarımızla eğlenceli bir hâl alıyor. Hayal dünyamızın sınırsızlığını bize en doğru şekilde gösteriyor. Çocuklar, bu anlamda her zaman bizlere örnek olmaktadır.

TEKNOLOJİ TASARIM VE AHŞAP ATÖLYESİ

Çocukken hepimizin aklında harika fikirler vardı. Her gün merakla sorular sorup bazılarının cevaplarını öğrenebildiğimiz bazılarını ise bulamadığımız birçok an yaşadık. Bugün çocuklarımızla birlikte benzer bir süreci hep beraber yaşıyoruz. Akıllarına her gün onlarca soru ve fikir geliyor. Fakat bu sefer önemli bir fark var. Artık bilgiye ulaşmak çok daha kolay! Bizlerin babalarımıza, annelerimize, öğretmenlerimize sorduğunuz soruları Google’a sorar oldular ve bu bilginin kutsandığı bir çağda büyüyen bizler için kolay bir geçiş olmadı.

Diğer yandan hızla gelişen teknoloji ile üretimin artması bizi daha fazla tüketmeye ve üretim hazzından uzaklaşmaya itti. Halbuki insanın evrimi, teknolojinin evrimi kadar kolay ve hızlı gerçekleşmiyor. İnsan hâlâ aynı insan, çocuk hâlâ aynı çocuk. Üretmeyi, paylaşmayı, kendini ifade etmeyi seviyor ve bundan muazzam bir haz duyuyor.

“Tüketmekten Üretmeye Sürdürülebilir Bir Eğitim Modeli” geliştirmek amacıyla devam eden çalışmalarımız okul içinde belirli alanların oluşturulmasını gerekli kıldı. 

Ahşap Atölyesi

El becerisini geliştirmeyi amaçlayan bu atölyede dijital teknolojilermümkün oldukça az bulunmaktadır. Bu atölyede talaşlı imalatı, kalıp çıkarmayı, lazer kesimi ve ahşap ile çalışmayı öğrenen öğrencilerimiz kendi tasarımlarına hayat verme imkânı bulmaktadırlar.

Bu atölyede çocuklar için özel olarak tasarlanmış BenMaker ahşap makinelerinin yanı sıra yine çocuklar için özel olarak tasarlanmış torna makinaları vardır. Tüm bunlarla beraber Mayku kalıp makinesi gibi çocuklara üretim çeşitliliği sağlayacak olan birçok makine ve el aleti bulunmaktadır.

Bu atölyemiz 1. sınıf itibarıyla öğrencilerin el becerilerinin ve tasarım güçlerinin gelişmesi için her grubun kendine ayrılan günlerde ders aralarında da açık tutulmaktadır.

Teknoloji ve Tasarım Atölyesi

Dijital üretim araçlarıyla donatılmış bu atölyede üç adet 3 Boyutlu yazıcı, bir adet plotter kesim makinesi ve birçok elektronik eşya ve robot seti bulunmaktadır. Bu atölyeyi öğrencilerimiz 3. sınıf itibariyle aktif olarak kullanabilmekte ve derslerinde öğrendikleri 3 Boyutlu tasarım ya da tasarım programlarının çıktılarını derslerin paralelinde çıktı olarak alabilmektedirler. Bu atölyenin kuruluş amacı öğrencilere bilgisayar destekli üretim araçlarını göstermek ve akıllarına gelen projeleri hayata geçirmeyi sağlamaktır.

TEKNİK ATÖLYELER

Mühendislik, bilim ve girişimciliğin öğrencilerimiz tarafından yaparak ve yaşayarak öğrenilmesine uygun ortamlar oluşturmak; yaratıcılığın, üretimin sınırlarının onların hayal gücüyle belirlenmesine imkan sağlamak, sorumluluk bilincini eğlenerek edinmek; bilim, teknoloji, mühendislik, matematik bilgilerini sanat ve sosyal girişimcilik becerileriyle harmanlayarak kullanmalarının önünü açmak amacıyla bu yıl yeni lise binamızda 3 yeni teknik atölye kuruldu. Tamamen öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda kurgulanan bu atölyelerle ulusal ve uluslararası organizasyonlara hazırlık yapılmasına fırsat verecek teknik imkân ve teknolojik donanım öğrencilerimizin kullanımına sunuldu.

FİLM ATÖLYESİ

Öğrencilerimizin hem kulüp çalışmalarını hem de IB Film dersi kapsamında gerçekleştirecekleri uluslararası müfredat uygulamalarını en iyi şekilde yapmalarını sağlamak, akademik kazanımlarının yanında aynı zamanda sosyal ve sanatsal becerilerinin de gelişmesine imkân sağlayacak ortamlar oluşturmak amacıyla ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi yeni binasında  kurulan Film Stüdyosu, 2021-2022 eğitim öğretim yılında öğrencilerimizin kullanımına açılmıştır.