MENÜ

Teknoloji

ALKEV’de Teknoloji

ALKEV Özel Okulları olarak benimsediğimiz “İlkokuldan Liseye Kodlama Eğitimi Kültürü”nü, ilkokulu seviyesinde algoritmik düşünme ile başlayıp lise seviyesinde robotik projelerle sürdürmekteyiz.
Bu kapsamda müfredatımıza ilkokulda algoritma ve kodlama (Scratch-Lego Spike- Code Spark), ortaokulda kodlama ve robotik (Scratch, Snap!, Micro-bit, Codey Rocky) ve lisede kodlama ve robotik(Pico Bricks) entegre edilmiştir.

Amacımız, ALKEV Özel Okulları olarak üreten nesil oluşturma kültürünü ilkokuldan liseye devam ettirmek ve bu süreçte öğrencilerimizin üretmelerini ve üretim yaparken teknolojinin tüm imkanlarını kullanmalarını sağlamak. Bu kapsamda okulumuzda robotik eğitimleri devam etmektedir.

İlkokulda İngilizce Bölümü işbirliği ile Destination Imagination yarışma takımımız, ortaokulda FTC ve Technovation takımlarımız, lisede FRC (First Robotics Competition) takımlarımız bulunmaktadır. Bunların dışında ulusal ve uluslararası birçok yarışma ve organizasyona katılım göstermeyiz.

Yazılım ve Donanım Altyapısı

ALKEV Özel Okulları olarak yazılım ve bilgisayar donanımı konularında Adobe, Microsoft, Apple, Lenovo, HP ve Google firmalarının yazılım/donanım çözümleriyle çalışmaktayız. Okulumuzda bulunan 25 kullanıcılı iMac Laboratuvarımız ve 25 kullanıcılı HP All-in-one serisi dokunmatik Windows tabanlı PC Laboratuvarımız tüm sınıf düzeylerinde sadece bilgisayar ya da kodlama dersi için değil, diğer branşlarda da ya da multidisipliner projelerde de alanlarında yetkin öğretmen kadromuz rehberliğinde etkin bir şekilde kullanmaktadırlar.

Bunlar dışında 135 adet Microsoft ve Apple MacOS İşletim Sistemli bilgisayar idari ve eğitsel amaçlı olarak kullanımda olup iPad Projemiz ile ilgili proje geliştiren personelimizde 25 adet Apple MacOSX İşletim Sistemli MacBook Pro bilgisayar bulunmaktadır. Yine iPad Projemiz dâhilinde 25 adet iPad Air Gen 3 Apple iOS İşletim Sistemli tablet proje geliştiren personelimizin kullanımındadır. Proje dâhilinde toplamda 30 tablet de tüm öğretmenlerimize müfredatlarımızda planladığımız şekilde açıktır. Uzaktan eğitimin artık yüz yüze eğitimin bir parçası olduğunun kabulü ile, uzaktan eğitim verme ihtimali olan her öğretmenimizin kullanımına sunulan toplamda 80 adet Wacom CTL-672 çizim tableti ve çevrim içi derslerde kullanılmak üzere öğretmen sayımız kadar kablosuz kulaklık hazır tutulmaktadır.

Altyapımızda uygulama ve dosya sunucusu olarak kullanılan ve 7×24 hizmet veren 1 adet HP üretimi Microsoft tabanlı Sunucu ve bir adet MacOSX Mini Sunucu bulunmaktadır. Microsoft tabanlı sunucumuz üzerinde kurumumuza özel akademik ve idari uygulamalarımız çalışmaktadır. MacOSX Server ise şimdilik sadece iMac, iPad ve MacBook Pro cihazlarımızın yedeklenmesi, güncellemelerinin cache edilmesi ve yönetilmesi amacıyla yapılandırılmıştır.

Akıllı Tahtalar ile Eğitim

Tüm sınıflarımızda SmartBoard 800 serisi, SmartBoard MX65 ve MX75 serisi çoklu dokunmatik algılayan Panel tipi ve yakın projeksiyonlu akıllı tahtalar bulunmakta, iPad Projesi dahilinde 5. sınıflarda ayrıca Apple TV bulunmaktadır. Eğitim ve idari binalarımızın tamamında yüksek performans ve stabiliteye sahip hem 2.4 Ghz., hem de 5 Ghz’de yayın yapan HP Aruba, Unifi ve Apple AirPort Extreme kablosuz erişim noktaları ve bu erişim noktalarını yönetmek üzere yine HP ve HP Aruba, Unifi ve Fortinet ürünleri kullanılmaktadır. Tüm binalar arası bağlantılarda fiber kablolar kullanılmaktadır. Ana internet bağlantımız Turkcell Yedeklilik hizmetini de kapsayan Superonline karasal simetrik 1000Mbit MetroEthernet bağlantısıdır. Elektrik kesintilerine karşı her binamızda 40KvA ile 10KvA arasında değişen güçlere sahip 4 adet UPS bulunmaktadır.